Canon EOS 550D Review & Info

| April 2, 2010 | 5 Replies

De Canon EOS 550D is de opvolger van de welbekende 500D. Het grootste verschil tussen deze modellen is de beeldsensor en de belichtingsmeting. Deze komen namelijk van de EOS 7D vandaan. Uiteraard, zoals verwacht, is ook het LCD display groter dan voorheen.

De basis van de 550D is een 18 Megapixel APS-C CMOS sensor. Hieraan gekoppeld i een iFCL belichtingssysteem. Deze heeft maar liefst 63 zones wat meer dan voldoende zal zijn voor de meeste gebruikers.

Kenmerken van de EOS 550D

 • 18 Megapixel APS-C CMOS sensor
 • DIGIC 4
 • ISO bereik tot 12800
 • 3,7 bps opnamesnelheid
 • Full HD Movie
 • 7,7 cm (3,0”) 3:2 Clear View LCD met 1.040k dots
 • iFCL meetsysteem
 • Quick Control screen
 • Aansluiting voor externe microfoon
 • Movie Crop functie

Naar alle waarschijnlijkheid is de EOS 550D beschikbaar vanaf maart. De adviesprijs zal liggen op €779,00. Uiteraard zal de camera ook in de kit versie op de markt komen. Hierbij heeft u de keuze uit het  18-55mm en de 18-200mm objectief.

Reviews van de EOS 550D

Met behulp van de volgende verwijzingen kom je direct uit bij de diverse reviews van deze camera. Zo hoef je zelf niet te gaan zoeken op het web. Dan doen wij wel voor u.

DPreview

Techradar

Let’s go digital

Camera Labs

Photography blog

PC Advisor

EPhotozine

Imaging Resource

Techno Reviews

Be Sociable, Share!

Tags: , , ,

Category: Hardware, Reviews, Uncategorized

Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. R.Bekker says:

  Perfecte camera voldoend boven mijn verwachting.

  http://www.youtube.com/foevelaar#p/a

 2. JvH says:

  Kan iemand me vertellen hoe makkelijk je schakelt van filmen naar fotograferen en terug met deze camera?

 3. George de la Croix says:

  Sinds een week in bezit. Super apparaat, duidelijke beschrijving, uitzonderlijk bedieningsgemak en dito kwaliteit. Teven een 55-250mm lens gekocht.

 4. N.v.d.Wal says:

  Ik heb deze camera ruim 3 maanden in bezit, maar ik heb problemen met de kleuren, deze zijn niet natuurlijk, er hangt een blauwe gloed over verschillende foto’s waar het wit moet zijn ,ik heb verschillende instellingen geprobeerd maar dat helpt niet, op de autostand ook niet,wie kan mij helpen?

 5. Richard says:

  Ik heb de camera nu een week ongeveer in bezit met de standaard lens 18-55 IS II.

  Ik heb tot nu toe wat kauwen, honden, fietsers en autos gefotografeerd uit de hond. Eigenlijk is ieder schot wel raak. mooi helder van kleur zo als er daadwerkelijk (natuurlijke kleuren)

  Dit is voor mij de eerste uitgebreide camera, voorheen had ik een digitale camera maar ik stelde te veel eisen aan dit apparaat. Eerlijk vind het het menu enorm makkelijk, alles is makkelijk in te stellen.

  Voor ik de camera ging gebruiken heb ik even de eerste circa 100 blz van de handleiding door genomen om te begrijpen wat de tekentjes betekenen en gegoogled wat je met diafragma kan etc.

  Eerlijk maar waar, ik heb nog geen min punt (kan ook zijn omdat dit de eerste keer in mn leven is met zn camera)

  Antwoord op JvH, het switchen van fotograferen naar filmen is met wat draaien aan het wieltje boven op makkelijk te veranderen en je drukt een ander knopje in en klaar :).

  ik heb btw een sdhc extreem 32g class 10 er in gedaan. Deze werkt heerlijk! kan veel fotos maken en filmen (circa 900 fotos wanneer ik opsla als RAW en Jpeg)

Leave a Reply

banner ad
Get Adobe Flash player