Canon EOS M – info & review

| December 11, 2012

Canon EOS M info

Terwijl veel concurrenten reeds langere tijd actief zijn binnen het segment van compacte systeemcamera’s  is het juist marktleider Canon die op zich liet wachten. Maar inmiddels heeft ook Canon dit segment bewandeld. De hoofdrolspeler in dit verhaal is de Canon EOS M.

De Canon EOS M is uitgerust met een stevive beeldsensor van maar liefst 18 megapixel. Deze sensor is dezelfde als gebruikt in de populaire EOS 650D (spiegelreflex). Dit betekend automatisch dat de Canon EOS M ook over de AF-punten beschikt die de EOS 650D heeft. De Canon EOS M is op papier dus een hele stevige jongen die niet hoeft onder te doen voor zijn grotere DSLR broertjes.

Qua ontwerp is Canon relatief conservatief te werk gegaan. Qua body zou het zo een ietwat afgeronde Powershot kunnen zijn waar een los objectief op bevestigd is. Dit is echter helemaal niet nadelig. Wat wel nadelig is, is het gebrek aan grip. Vaak zie je nog ergonomische grip-elementen. Maar bij de EOS M moet je het doen met een klein kunststof stripje aan de voorzijde.

De camera-body is overigens wel erg stevig. Deze is gemaakt van aluminium. In deze body zit een 3″ touchscreen (capacitief).

De tijd zal leren hoe Canon zich weet te positioneren binnen dit segment. Maar mijn verwachtingen zijn hooggespannen.

Canon EOS M Reviews

Fototest heeft diverse reviews van de Canon EOS M verzameld. Zo hoef je zelf geen kostbare tijd hieraan te besteden.

Meer informatie: Zie Canon productpagina >>

[portfolio_slideshow]

 

 

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , ,

Category: Hardware, Reviews

Comments are closed.

banner ad
Get Adobe Flash player