Canon G11 Review & info

| February 8, 2010 | Reply

De PowerShot G11 levert een uitzonderlijke beeldkwaliteit en professionele flexibiliteit. De camera is uitgerust met een zeer gevoelige 10,0 Megapixel sensor, een hoogwaardig groothoekobjectief en 2,8-inch variangle LCD-scherm.

De G11 is een zeer geliefde camera onder de (semi) professionele fotograaf die niet altijd de mogelijkheid heeft om zo’n grote en zware spiegelreflexcamera  mee te slepen, maar wel de behoefte heeft aan maximale prestaties en een solide behuizing.

Ga direct naar de reviews

Kenmerken

 • * Zeer gevoelige 10,0 Megapixel CCD
 • * 28-mm groothoeklens met 5x zoom en optische beeldstabilisatie
 • * 2,8 inch variangle LCD-scherm
 • * Dual Anti-Noise System met DIGIC 4
 • * Volledig handmatige bediening en optie voor RAW-opnamen
 • * Smart Auto en Servo AF/AE
 • * Gezichtsdetectie
 • * i-Contrast
 • * HDMI-uitgang
 • * Compatibel met het Canon assortiment Speedlite-flitsers

Fotografeer het bijzondere

Zeer gevoelige 10,0 Megapixel sensor

De zeer gevoelige CCD-sensor zorgt voor een uitstekende beeldkwaliteit in uiteenlopende lichtomstandigheden. Zelfs opnamen met hoge ISO-waarden hebben buitengewoon weinig ruis en een groot dynamisch bereik.

Groothoeklens

Leg meer vast met de 28-mm groothoeklens met 5x zoom. Canons optical Image Stabilizer gaat de effecten van het bewegen van de camera tegen, zodat uw foto’s in het gehele zoombereik scherp zijn.

2,8 inch variangle LCD-scherm

Met het 2,8 inch PureColor II VA LCD-scherm (461.000 punten) kunt u gemakkelijk vanuit elke gewenste hoek foto’s maken. De functies Night Display en Quick-Bright bieden gedetailleerde beeldweergave onder alle omstandigheden. Een optische zoeker biedt nog meer compositie opties.

Dual Anti-Noise System met DIGIC 4

Samen met de zeer gevoelige beeldsensor biedt de DIGIC 4-processor van Canon een spectaculair verbeterde ruisonderdrukking over het gehele ISO-bereik. Maak foto’s met volledige resolutie met gevoeligheden tot ISO 3200 of vergroot de ISO-waarde tot ISO 12800 in de Low Light-modus (2,5 Megapixel).

Volledige controle

De PowerShot G11 beschikt over een volledig handmatige modus, zodat u zelf volledige controle heeft. Met de optie voor RAW-opnamen hebt u volledige controle tijdens de bewerking na het opnemen. Dankzij de ondersteuning voor de DPP-software (Digital Photo Professional) van Canon kunnen gebruikers van een digitale spiegelreflexcamera de PowerShot G11 moeiteloos integreren in hun bestaande werkprocessen.

Smart Auto en opname-modus

Met Smart Auto worden helderheid, contrast, afstand, kleurtint en beweging van het onderwerp geanalyseerd. De intelligente scènedetectietechnologie selecteert vervolgens één van de 22 scènetypen om de instellingen toe te passen die de beste resultaten bieden voor de desbetreffende scène. Er zijn 27 speciale opnamemodi, waaronder de Quick Shot-modus en een modus om VGA-films te maken.

Intelligente technologieën

Om perfecte portretten te maken, kunt u Canons Gezichtsdetectietechnologieën gebruiken. Gebruik FaceSelf-Timer of selecteer met Face Select & Track een gezicht waarop de camera blijft scherpstellen. Canons Motion Detection Technology op de camera voorkomt onscherpe foto’s en Servo AF/AE zorgt voor nauwkeurige scherpstelling en belichting, zelfs als u een bewegend onderwerp fotografeert.

i-Contrast

Het verbeterde i-Contrast optimaliseert zowel tijdens het maken als tijdens het weergeven van foto’s het dynamische bereik op basis van de scène. Het brengt de details in schaduwen naar voren en voorkomt overbelichting in lichtere delen. Het resultaat: natuurlijke beelden met het best mogelijke contrast.

HDMI-aansluiting

Dankzij de HDMI-mini-aansluiting kunt u foto’s zonder verlies aan beeldkwaliteit weergeven op elke willekeurige HDMI-compatibele televisie.

Accessoires

Ontdek het rijke scala aan extra opnamemogelijkheden met Canons assortiment Speedlite-flitsers en flitseraccessoires. Een teleconverter, waterdichte behuizing en zachte cameratassen zijn ook beschikbaar.

11 Reviews over de Canon Powershot G11

Voor het gemak vind je hier een elftal links die direct verwijzen naar de Review over de Powershot G11 op de desbetreffende website.

 1. Let’s go digital
 2. DPreview
 3. Photography blog
 4. Luminous-Landscape
 5. DC Resource
 6. Imaging Resource
 7. Photography bay
 8. Techradar
 9. ePhotozine
 10. Steve’s Digicams
 11. Digital Trends
Be Sociable, Share!

Tags: , ,

Category: Hardware, Reviews

Leave a Reply

banner ad
Get Adobe Flash player