Casio EXILIM EX-Z90 review & info

| February 3, 2010 | Reply

Met een effectieve resolutie van 12,1 megapixels en 3x optische zoom biedt de EX-Z90 geavanceerde prestaties en een uitgebreide functionaliteit. Toch is de camera zo compact, dat het apparaat in de palm van een hand past. De EX-Z90 is zo ontworpen, dat de camera voelt als een modeaccessoire.

De Casio  EXILIM Zoom EX-Z90 is sinds september 2009 verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van ongeveer 169 euro.De EX-Z90 is compact genoeg om in een handpalm te passen. De camera is leverbaar in een groot aantal kleuren: zwart, zilver, goud, blauw, roze en donkerroze. De kleuren en de vormgeving sluiten aan bij de stijlvolle, moderne vrouw die deze digitale camera ook als een modeaccessoire zal zien. Om de aantrekkelijke kleur van de camera te accentueren, is de 3x optische zoomlens in zwart uitgevoerd.

Verder in dit artikel vind je links naar diverse reviews.

Functies die alles halen uit de ultrasnelle beeldverwerkingstechnologie van Casio

Intelligent AF
Wanneer de fotograaf de camera richt op de scene die hij of zij wil vastleggen, detecteert Intelligent AF automatisch het foto-onderwerp, zelfs als het geen persoon betreft. Daarna bepaalt deze functie de optimale scherpstelling en het belichtingsgebied.

Landschapfunctie
Deze functie is ideaal voor het maken van prachtige landschapfoto’s. Gebruikers hebben de keuze tussen de Vivid Landscape-optie die de meest indrukwekkende kleuren in het landschap benadrukt, en de Mist Removal-optie die de foto helderder maakt als de lucht mistig of heiig is.

Make-up-functie
De camera ondersteunt de fotograaf bij het maken van prachtige portretfoto’s. Deze functie garandeert dat gezichten scherp en goed uitgelicht op de foto komen. Daarnaast geeft deze functie de huid egaler weer en vermindert schaduwen in het gezicht door zonlicht.

Dynamische Foto om samengestelde, bewegende beelden te creëren: ideaal voor e-cards

Met Dynamische Foto kunnen gebruikers bewegende onderwerpen uit een foto knippen en ze combineren met andere foto’s die als achtergrond dienen. En dit alles zonder dat er een pc aan te pas komt. Het resultaat is een unieke foto met een bewegend onderwerp op de voorgrond. Met Dynamische Foto kan de fotograaf zelf originele en creatieve e-cards maken.

  • De fotograaf kan een bewegend onderwerp uit een enkele opname knippen, zolang de achtergrond maar vlak is en slechts één kleur heeft.
  • Het is nu mogelijk een uitgeknipt bewegend onderwerp te vergroten en te verkleinen, zodat het precies past in de foto die als achtergrond dient.
  • De gebruiker kan een Dynamische Foto direct op de camera omzetten in een Motion JPEG-bestand.
  • Met de bijgeleverde Photo Transport-software voor de pc kan de fotograaf eerder gemaakte foto’s uploaden naar de camera om te bewerken tot een bewegende e-card.
  • Acht verschillende animatiefiguren (zoals een hart en een dinosaurus) zitten standaard in de camera, zodat gebruikers direct hun eigen foto’s kunnen versieren.
  • Op de meegeleverde cd-rom staan meer dan 150 verschillende beelden (stilstaand en bewegend), waaronder cartoons. Deze kunnen meteen in een bewegende e-card worden geplakt.
  • Met de bijgeleverde Dynamische Foto Manager-software voor pc kan de fotograaf eenvoudig bewegende afbeeldingen als bijlage bij e-mails voegen.

HD-video’s

Beide camera’s beschikken eveneens over een HD-videofunctie. Fotografen hoeven alleen op de ‘Movie’-knop te drukken om de mooiste filmpjes met 1280 x 720 pixels te maken.

EXILIM® en BEST SHOT zijn geregistreerde handelsmerken van Casio Computer Co. Ltd. YouTube™ is een geregistreerd handelsmerk van YouTube™, LLC. Enige andere bedrijfsnaam is een geregistreerd handelsmerk van en/of productnamen zijn geregistreerde handelsmerken van de respectievelijke bedrijven.

Casio EXILIM EX-Z90 reviews

Hier vind je een overzicht van diverse reviews over de Exilim EX-Z90,

Steves digicams

Portablegear

Let’s Go Digital

Photofacts

What Digital Camera

Be Sociable, Share!

Tags: , ,

Category: Hardware, Reviews

Leave a Reply

banner ad
Get Adobe Flash player