Casio introduceert slankste schokbestendige camera ter wereld

| November 19, 2009

Casio introduceert de EX-G1, een schokbestendige, water- en stofdichte digitale camera. Deze slankste schokbestendige camera ter wereld*1 is de eerste uit een nieuwe reeks van Casio-camera’s: EXILIM G. Met het slimme ontwerp en de functionele schoonheid van de camera levert de EX-G1 de stevigheid van Casio in een behuizing van slechts 19,9 mm*2 dik.

Bron: Persbericht Casio

Casio introduceerde het eerste schokbestendige horloge – de G-SHOCK – in 1983. Dankzij de stevigheid, de praktische eigenschappen – zelfs onder zeer zware omstandigheden – en het aantrekkelijke design is deze horlogeserie een wereldwijd succes. In 2000 introduceerde het bedrijf de G’zOne, een mobiele telefoon die tegen een stootje kan. Ook dit apparaat wordt zeer gewaardeerd vanwege de buitengewone prestaties op het gebied van schok- en waterbestendigheid.

De EXILIM G-reeks die Casio nu introduceert, heeft als hoofdthema ‘uithoudingsvermogen’. Hiermee geeft Casio aan dat het vastbesloten is camera’s te maken, die geschikt zijn voor topsporters en avonturiers die altijd voor het uiterste gaan, of het nu om extreme omstandigheden of om hun eigen grenzen gaat. Dit eerste model is ontwikkeld om het merkconcept van EXILIM G uit te dragen, gebruikmakend van de jarenlange ervaring van Casio met het maken van schokbestendige, waterdichte en slank vormgegeven apparaten.

De schokbestendige features van de EX-G1 zijn zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het toestel zichtbaar en zorgen voor een doelmatig en slank design met functionele schoonheid. Naast alle standaardfeatures die je van een geavanceerde, 12,1 megapixel-camera mag verwachten, heeft dit toestel onder andere een intervalfunctie en functies die de stevigheid van de camera benutten. De intervalfunctie maakt automatisch foto’s en films met vaste intervallen, waarmee gebruikers geweldige foto’s maken van snelle sporten, zoals snowboarden of fietsen*3.

Specificaties voor extreme omstandigheden

Schokbestendig

  • Geslaagde valtest met meerdere vallen van 2,13 meter hoogte*4.

Waterdicht

  • Gelijk aan beveiligingsklasse IEC/JIS 8 (IPX8) en IPX6 voor waterdichtheid. Kan tot drie meter onder water gedurende zestig minuten*5. Zelfs wanneer van alle kanten water gespoten wordt, blijft de camera van binnen kurkdroog.

Stofdicht

  • Gelijk aan beveiligingsklasse IEC/JIS 6 voor stofdichtheid.

Vorstbestendig

  • De camera is te gebruiken bij temperaturen tot -10 graden Celcius*6.

Constructie

  • Een constructie van twee lagen met als buitenste laag roestvrijstaal en een waterbestendige binnenlaag van polycarbonaat. Deze is verstevigd met glasvezel voor schokabsorptie. De zijkant van de sluiter wordt beschermd met barnsteen, de lensring is van hetzelfde materiaal. De draagriemhouder is van zink die volgens de die-cast-methode gegoten is.

De nieuwe Casio EXILIM G EX-G1 is verkrijgbaar vanaf februari 2010 voor een adviesprijs van 349 euro, incl. btw. In bijgaande documenten vindt u meer informatie over de camera en de specificaties van dit nieuwe model.

*1 Gerekend vanaf 18 november 2009 en gebaseerd op onderzoek van Casio naar schokbestendige camera’s (exclusief uitstekende onderdelen).
*2 Camera & Imaging Products Association-standaarden (CIPA).
*3 Een extra verkrijgbaar statief is nodig om de camera te ondersteunen.
*4 Volgens de eigen standaarden van Casio met de US MIL-STD-810F Method 516.5-Shock als vergelijking. De camera kwam door een test heen, waarbij deze van 2,13 meter hoogte en vanuit 26 verschillende hoeken viel op multiplex. Daarentegen is het niet gegarandeerd dat de camera tegen alle schokken bestand is en daarbij nooit schade oploopt, nog functioneert of de prestaties dezelfde blijven. Ook kan een schok de waterdichtheid aantasten.
*5 Gebaseerd op testomstandigheden opgesteld door Casio.
*6 De batterijduur is dan korter dan onder normale temperatuursomstandigheden.
Be Sociable, Share!

Tags: , ,

Category: Hardware

Comments are closed.

banner ad
Get Adobe Flash player