Een dure hobby?

| May 8, 2014 | 1 Reply

Wij fotografen hebben een hobby gekozen die nogal eens een gat in onze begroting kan slaan. De aanschaf van een spiegelreflex camera met enkele lenzen loopt al gauw in de duizenden euro’s. Maar met een camera en lens ben je er niet. Een RAW bestand heeft echt nog wat nabewerking nodig, en hoewel er gratis software is waar dat mee kan, wil je toch eigenlijk hetzelfde gebruiken als de professionals doen.

Voorheen was de keuze dan beperkt. Adobe’s Photoshop kostte al gauw tegen de 1000 euro. Gelukkig kwam Adobe later met Lightroom, een prachtig programma waarmee heel veel kan dat Photoshop ook kan, voor een fractie van de prijs van Photoshop. (Tegenwoordig hebben ze een abonnementsvorm voor Photoshop en Lightroom samen. Een prima deal op zich, hoewel deze op veel kritiek kan rekenen uit de fotografiewereld.)

Met dat pakket kom je al een heel eind, maar vaak wil je toch net dat extraatje aan je foto’s geven. Dan is een pakketje plugins essentieel. Een bekende plugin-fabrikant is onOne Software, bekend van o.a. hun Perfect Photo Suite. En dan nu de verrassing: ze geven tot maandag 12 mei een belangrijk onderdeel van dat pakket geheel gratis weg!! Perfect Effects 8 Premium Edition kost normaal 100 dollar, maar is nu geheel gratis te downloaden. En we hebben het dus niet over een tijdelijke trial, maar over de volledige versie, die dan voor altijd legaal van jou blijft. Ik zou zeggen, grijp deze buitenkans!

Eddy_Peters_20080502_6158_untitled_0001

Originele foto

Eddy_Peters_20080502_0026_untitled_0001

Met Cross Process effect van Perfect Effects 8

Eddy_Peters_20080502_0027_untitled_0001

De foto oud laten lijken kan op vele manieren met deze plugin

(Foto’s: Eddy Peters. Dit bericht verschijnt ook op www.eddypeters.nl)

Be Sociable, Share!

Tags: , , , ,

Category: Software

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Tony says:

    Goed stuk weer Eddy. Tja, wat de centen betreft… Bierdopjes verzamelen is inderdaad een stuk goedkoper ;)

Leave a Reply

banner ad
Get Adobe Flash player