[Review] Fotocollage op canvas

| June 5, 2014 | Reply

Het afdrukken van foto’s op canvas is al jaren onverminderd populair. Er zijn inmiddels vele goede websites waar foto’s op canvas te bestellen zijn. Wat je minder vaak ziet is de mogelijkheid om een fotocollage op canvas te bestellen.

Online fotobedrijf Foto-op-canvas.net biedt dit als een van de weinigen wel aan. We hebben dit product voor u getest.

Ontwerpen van de collage:

De collage is op de website te ontwerpen en je hebt daarbij de keuze uit vele sjablonen. Het ontwerpen zelf is niet moeilijk en zeer intuïtief. Van de foto’s die we getest hebben werd er één niet geaccepteerd door de collagesoftware, waarom bleef onduidelijk. Jammer is dat de foto’s als ze eenmaal in de collage geplaatst zijn niet meer een klein beetje te verplaatsen zijn. Dit zou handig kunnen zijn om de verhouding in stand te kunnen houden. Een klein beetje van het beeld verdwijnt namelijk om de hoek van het raamwerk heen, waarvoor de site ook terecht waarschuwt.

Eddy_Peters_20140605_4178_untitled_0001

Eindproduct:

De collage werd snel en correct geleverd en was goed verpakt. De foto zelf ziet er prima uit, de kleuren zijn exact hetzelfde als op de pc-monitor. Ook het contrast is zeer goed, zwart is ook echt zwart. Het beeld verdwijnt slechts voor een klein deel om de hoek van het raamwerk waardoor de verhoudingen in de foto niet teveel eronder lijden.
Het raamwerk van hout maakt een zeer stevige indruk. Voor extra stevigheid worden enkele houten wigjes meegeleverd die in de hoek bevestigd kunnen worden.
Het canvas zelf is van prima kwaliteit, niet te dun en met een mooie structuur.

Eddy_Peters_20140605_4185_untitled_0001

Pluspunten:
– Eenvoudige bediening
– Ruime keuze uit sjablonen
– Goede beeldkwaliteit, en ook kwalitatief goed canvas en raamwerk

Minpunten:

– Eén foto wordt niet gepakt door de website, de reden daarvoor wordt niet vermeld
– Eenmaal in de collage zijn de foto’s niet meer te verslepen om de verhouding in stand te houden

Eddy_Peters_20140605_4182_untitled_0001

Tip: Bij een foto op canvas valt altijd een deel van het beeld weg omdat het canvas op een houten raamwerk gespannen wordt. Dit geeft een mooi effect omdat de zijkanten en de onderkanten van het canvas niet wit blijven maar ook (deels) bedrukt zijn. Het is dan wel heel belangrijk om daar rekening mee te houden met het samenstellen van je collage. Plaats je een foto verkeerd dan kan de verhouding niet meer zo mooi zijn als in de oorspronkelijke foto, of een cruciaal deel van het beeld verdwijnt om de hoek. Denk daarom goed na welke foto je waar plaatst en experimenteer hiermee.

Conclusie:

Foto’s op canvas bestellen kan inmiddels al bij vele bedrijven, met wisselende kwaliteit. Foto-op-canvas.net onderscheidt zich van anderen door de mogelijkheid te bieden een collage te maken op canvas, en de kwaliteit daarvan is zeer goed. Al met al een aanrader!

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , ,

Category: Afdrukcentrales, Reviews

Leave a Reply

banner ad
Get Adobe Flash player