Gratis bewerkingsprogramma’s voor foto’s

| November 23, 2009 | 1 Reply

Wie alles uit de kast wilt halen om een gemaakte foto zo mooi mogelijk te bewerken kan niet zonder een deugdelijk fotobewerkingsprogramma. Sinds jaar en dag is Adobe de onbetwiste marktleider op softwaregebied als het om fotografie gaat. Nadeel is wel dat Adobe Photoshop een regelrechte aanslag op de portemonnee vormt. Maar niet getreurd, er zijn ook zat programma’s te vinden op het web die wel gratis zijn. Vaak doen deze programma’s voor de amateur niet onder voor professionele programma’s zoals Photoshop.

Daarom maken we het vandaag extra makkelijk voor de hobbyfotograaf door een lijst te publiceren van handige en vooral gratis fotobewerkingsprogramma’s.

The GIMP

The GIMP (GNU Image Manipulation Program) is misschien wel het meest uitgebreide softwarepakket op gebied van fotografie. The GIMP is ontzettend veelzijdig en mag gerust gezien worden als het gratis broertje van Photoshop. Filters, plug-in’s, kleurcorrectie, maskers, lagen en nog veel meer zijn terug te vinden in dit programma.

gimp

Download The GIMP of bekijk de homepage van de makers.

Google Picasa

Indelen, bewerken, maken en delen is het motto van Google’s Picasa. Picasa is een programma om foto’s te bewerken en te delen. De foto’s kunnen in een online webalbum worden gezet, afgedrukt, of via e-mail worden verstuurd.

Het programma importeert automatisch foto’s uit digitale camera’s en kent net als andere fotobewerkingsprogramma’s diverse bewerkingsmogelijkheden waaronder, bijsnijden, rode ogen verwijderen, rechtzetten, helderheid en contrast bewerken, licht invullen en kleurbalans.

picasa

Download Picasa 3

Pixia

Pixia is speciaal ontwikkeld om full color foto’s te editen en te tekenen. U heeft verschillende soorten gereedschappen tot uw beschikking, zoals de gebruikelijke penselen, kwasten en selectietools. Ook kunt u werken met lagen en maskers. Let op, de gebruikte woorden in dit programma zijn niet altijd even goed vertaald van Japans naar Engels.

pixia

Download Pixia of bekijk de homepage van de makers.

Photofiltre

Photofiltre is een erg handig en relatief eenvoudig fotobewerkingsprogramma. Met PhotoFiltre kunt u helderheid, contrast, kleur, verzadiging en gamma correctie aanpassen. Ook bevat hetprogramma diverse artistieke filters, zoals waterverf, pasteltinten, Indische inkt, pointillisme, en puzzelstukjes.

photofiltre

Bezoek de website van Photofiltre of download de software

Irfanview

Irfanview is een gratis (voor non-commerciële doeleinden) programma. De belangrijkste functie van dit programma is het weergeven van afbeeldingen. Maar het ondersteunt ook een aantal bewerkingen, zoals het wijzigen van bestandsformaten, kleurcorrectie en bijsnijden. Daarnaast kan het programma batch verwerkingen uitvoeren.

irfanview

Ga naar de homepage of download de software.

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , ,

Category: Software

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Een dure hobby? | fototest | May 8, 2014

Leave a Reply

banner ad
Get Adobe Flash player