Je bestanden bewaren in de cloud

| September 1, 2014

6602005431_d5e7cb7635_bJe bestanden bewaren in de cloud

Sinds de komst van de digitale camera is er veel veranderd in de wereld van de fotografie. Er worden veel meer foto’s genomen en veel van deze foto’s worden nooit afgedrukt. Met de komst van de smartphone is het hek helemaal van de dam. Constant worden van alle belevenissen (en non-belevenissen) foto’s geschoten en direct gedeeld op Facebook en Instagram. Digitale camera’s kunnen daarom tegenwoordig ook steeds vaker direct verbinding maken met internet. Het moeizame proces met kabels, uploaden van foto’s naar de computer en uploaden van foto’s naar een website behoort hiermee tot het verleden. Ook voor oudere digitale camera’s, die nog niet uitgerust zijn met een internetoptie, is er een oplossing. Eye-fi was een van de eerste merken die met een Wi-Fi SD-geheugenkaart op de markt kwam. Door deze kaart in de camera te stoppen kan de camera verbinding maken met je router, smartphone, laptop of tablet. Bovendien kun je ook op afstand foto’s op de kaart in de camera bekijken.

Wanneer je foto’s online upload naar sites als Facebook, dan komen deze foto’s in de zogenaamde cloud te staan. Foto’s (of andere bestanden) die in de cloud staan, staan op een internetserver van een bepaald bedrijf. Naast openbare opslag op social media sites, kun je je bestanden ook afgeschermd opslaan op het internet. Als je weinig geheugen nodig hebt dan kan dit in veel gevallen gratis. Wil je echter meer foto’s of bestanden kwijt, dan kun je tegen een maandelijks bedrag een plaatsje op de server van een bedrijf huren.

Voordelen van de cloud

Het gebruik van de cloud wordt steeds populairder en niet zonder reden. Er kleven een aantal heel grote voordelen aan het gebruik van een online opslagplaats. Een heel groot voordeel van een online back-up van je gegevens is dat je geen fysieke opslagapparaten meer nodig hebt. Hoewel er tegenwoordig veel mogelijk is op het gebied van het herstellen van gegevens, is het verstandig om altijd een back-up van je gegevens te maken. Apparaten blijven kwetsbaar voor beschadiging of diefstal. Wordt je telefoon gejat of crasht je computer? Als je je bestanden online hebt opgeslagen dan hoef je je daar geen zorgen over te maken. Een ander groot voordeel is dat je overal waar je toegang hebt tot het internet ook toegang hebt tot je gegevens. Op deze manier kun je ook een grote hoeveelheid gegevens gemakkelijk delen met andere personen.

Hoewel het in eerste instantie wat vreemd aan kan voelen om al je bestanden uit handen te geven, is online opslag tegenwoordig één van de veiligste methoden om een back-up van je gegevens te bewaren. Honderd procent bescherming kan natuurlijk niemand je bieden. Kies daarom voor een betrouwbare aanbieder met een DIN ISO 27001 certificaat, zoals STRATO en zorg zelf voor een goed wachtwoord en andere beveiliging van je gegevens.

Beeldrechten: Flickr accademia Roberto Trm CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Be Sociable, Share!

Category: Software

Comments are closed.

banner ad
Get Adobe Flash player