Kies uw eigen fotografische avontuur – Canon breidt wereldberoemde EOS systeem uit

| March 2, 2011
Amstelveen, 7 februari 2011 – Canon breidt haar wereldberoemde EOS systeem vandaag uit met de introductie van nieuwe DSLR bodies voor de consumentenmarkt, professionele objectieven en EX Speedlite flitsers. Deze producten stellen fotografen van alle niveaus in staat de kracht van beeld te ontdekken, waarbij elke nieuwe uitbreiding de superieure beeldkwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid biedt die synoniem staat voor EOS. Voor meer fotografen een stimulans om bij hun volgende fotografische avontuur naar Canon te kijken.

De twee gebruiksvriendelijke instapmodel DSLR’s – de EOS 600D en de EOS 1100D – bieden nieuwe niveaus aan flexibiliteit, imaging prestaties en ondersteuning van consumenten die hun eerste stappen zetten in de wereld van fotografie. De nieuwe EF 500mm f/4L IS II USM en EF 600mm f/4L IS II USM bieden sport- en natuurfotografen superieure teleprestaties en een nieuwe EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II kit vormt de ideale start voor beginnende fotografen. Ook een tweetal nieuwe flitsers, de Speedlite 320EX en de Speedlite 270EX II , stimuleren gebruikers te experimenteren met creatieve en off-camera belichtingstechnieken.

Uw EOS avontuur begint hier
Bovenin het Canon portfolio met instapmodel DLSR camera’s bevindt zich de EOS 600D. Deze EOS camera is uitgevoerd met een superieure 18 Megapixel APS-C CMOS sensor, snelle DIGIC 4 beeldprocessor en kan Full HD videobeelden vastleggen – zodat fotografen naadloos kunnen wisselen tussen hoge kwaliteit foto’s en videobeelden. Dankzij een 7,7 cm Variangle Clear View LCD-scherm zijn foto’s en videobeelden vanuit elke hoek vast te leggen. Dit stelt eigenaren van de EOS 600D in staat hun wereld vanuit een ander perspectief te bekijken. Een 9-punts AF-systeem garandeert dat de onderwerpen scherp zijn, ongeacht waar ze zich binnen het beeld bevinden.

De EOS 600D is bovendien uitgevoerd met een nieuwe Feature Guide. Deze helpt beginnende fotografen kennis te maken met de programma’s en instellingen van de camera, zodat ze hun fotografische vaardigheden kunnen verbeteren met elke foto die zij maken. Een nieuw Scene Intelligent Auto programma biedt daarnaast de eenvoud van ‘mikken & klikken’; terwijl u zich concentreert op uw onderwerp zal dit programma de scène analyseren en de instellingen zo aanpassen dat de best mogelijke opname wordt gemaakt. New Picture Style Auto verwerkt de opname op basis van de scène, zodat uw foto’s nog boeiender worden.

De EOS 1100D is de ideale EOS camera voor een beginnend fotograaf. Deze EOS camera combineert hoge prestatiekenmerken met een uitzonderlijk vriendelijke bediening. De 12,2 Megapixel APS-C CMOS sensor stelt gebruikers van de EOS 1100D in staat foto’s tot A3-formaat te maken of opnamen zo bij te snijden dat een nog fraaiere compositie wordt verkregen.

De EOS 1100D is uitgevoerd met hetzelfde iFCL meetsysteem dat werd ontwikkeld voor de EOS 7D. Dit meetsysteem is gekoppeld aan het 9-punts AF-systeem om te zorgen dat elk onderwerp onder alle belichtingscondities haarscherp en goed belicht in beeld komt. Voor iedereen die zowel wil fotograferen als filmen, biedt de EOS 1100D extra flexibiliteit met 720p HD videoregistratie.

Om het voor gebruikers van de EOS 1100D nog gemakkelijker te maken echt artistieke opnamen vast te leggen, bevatten de programma’s Basic+ en Creative Auto geen verwarrende technische uitdrukkingen maar normale taal om de instellingen en hun effect op een opname te beschrijven. Gebruikers kunnen ook diverse sferen aan een scène toevoegen, afhankelijk van de gewenste creatieve beleving of het type belichting. Daarnaast is het ook mogelijk opnamen lichter of donkerder te maken en achtergrondonscherpte te selecteren voor nog aantrekkelijker resultaten.

Een aanvulling op deze nieuwe modellen is de nieuwe EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II, de opvolger van de EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS in het Canon portfolio met objectieven. Dit lichtgewicht objectief biedt ambitieuze fotografen met een 4-stops IS zowel betrouwbaarheid als veelzijdigheid. Om elk type scène – van uitgestrekte landschappen tot portretfoto’s – helder en haarscherp vast te leggen.

L-serie teleobjectieven – sneller en van grotere afstand fotograferen
De EF 500mm f/4L IS II USM en EF 600mm f/4L IS II USM werden in september 2010 voor het eerst getoond tijdens Photokina en zijn innovatieve aanwinsten binnen de professionele L-serie van Canon. De objectieven bieden natuur- en sportfotografen ongeëvenaarde prestaties en mobiliteit. Uitgevoerd met de hoogste kwaliteit optische componenten en geavanceerde lenscoatings om reflectie en overstraling tegen te gaan, zijn beide objectieven ontworpen met een duurzame body van magnesiumlegering, waardoor een gewichtsbesparing ten opzichte van de voorgangers is gerealiseerd. Snel, stil en automatisch scherpstellen vindt plaats met de ring type USM en professionals kunnen elke scène optimaliseren met de full-time handmatige scherpstelling. Beide objectieven beschikken over een groot constant diafragma van f/4 en produceren daarmee een perfecte beeldkwaliteit tijdens fotografie met weinig omgevingslicht of het vastleggen van onderwerpen die zich snel verplaatsen. Canon’s nieuwste Image Stabilizer garandeert bovendien een superieure beeldkwaliteit tijdens fotografie uit de hand, zodat gebruikers met een vier keer zo lange sluitertijd kunnen werken dan normaal. Nieuwe algoritmen verbeteren de prestaties tijdens panning en een nieuwe IS Mode 3 maakt het eenvoudig om snel bewegende onderwerpen binnen het beeldveld te fotograferen door de IS unit alleen tijdens de belichting te activeren.

Ontdek creatieve belichtingsopties
De nieuwe Speedlite 320EX en Speedlite 270EX II stellen fotografen van elk niveau in staat tijdens het fotograferen van alledaagse onderwerpen te experimenteren met creatieve belichtingen. Met richtgetallen van respectievelijk 32 en 27 zijn beide Speedlites compatibel met Canon’s E-TTL II systeem voor afstandsinformatie en kunnen ze op de camera’s of als slave units binnen een draadloze opstelling worden toegepast. Beide flitsers kunnen van afstand de ontspanknop van compatibele EOS DSLR camera’s activeren, zodat gebruikers de stand van de flitser en activering van de camera snel en eenvoudig kunnen aanpassen. De Speedlite 320EX biedt ook een Video Light programma, zodat gebruikers van EOS Movie ‘s avonds en ‘s nachts kunnen blijven filmen.

Be Sociable, Share!

Tags: , , ,

Category: Hardware, Nieuws

Comments are closed.

banner ad
Get Adobe Flash player