Mixfight Press Photo 2009 | De winnaars zijn bekend

| January 26, 2010

In samenwerking met Panorama, Top-Canvasfoto en RingSports is er door de bezoekers van Mixfight.nl ook dit jaar weer bepaald welke foto tot dé vechtsportfoto van het jaar bekroond mag worden. De Mixfight Press Photo is een publieksprijs voor fotografen uit alle takken van de vechtsport. De stemmen zijn inmiddels geteld en de winnaars zijn dan ook bekend.

De winnaar is wederom Bas Uterwijk! Bas won vorig jaar met zijn foto van Hyram Rodriguez, geschoten na de partij tegen Danny van Bergen. Dit jaar wint Bas met een foto die hij heeft gemaakt tijdens Beast of the East in Polen. Op verzoek van de organisatie is Basu – zoals hij op Mixfight.nl bekend staat – met de ploeg van Beast of the East mee gegaan om er een fotoreportage te maken. Op deze link: Mixfight.nl Forum kun je de reportage nog eens bekijken. De winnende foto laat zien hoe scheidsrechter Rick Cocu ingrijpt wanneer Jason Jones de Poolse vechter Sebastian Olchawa choked. In de hoek zien we de trainers van Jason Jones; Robert Flamingo en Martijn de Jong en Valentijn Overeem.

De tweede prijs gaat naar Chris van der Meijde (Payap) die op uitnodiging van Slamm!! naar Suriname vertrok, om daar een fotoreportage te maken van het evenement ‘The return of the iron lady’. Zijn winnende foto laat zien hoe Tarik Mohktar zijn tegenstander Benito Linger loepzuiver treft met een hoge trap.

De derde prijs gaat naar de eerste fotograaf van Mixfight; Marieke van Horssen. Al sinds het prille begin van Mixfight maakt zij foto’s van vechtsportevenementen. Samen met haar vriend Sebastiaan is ze verantwoordelijk voor het begin van de vechtsportverslagen op het internet. Dit dynamische duo reisde stad en land af om verslag te doen. Dit jaar wint ze de derde prijs met haar foto van topjudoka Marvin de La Croes met een judoka die mee doet aan een G-judo wedstrijd. De winnaars van de vierde en vijfde prijs hebben exact evenveel punten verzameld; Basu en Payap vallen ook met een tweede foto in de prijzen!

Hieronder staan de prijswinnaars vermeld en de prijzen die zij hiermee hebben gewonnen.

Eerste prijs: Bas Uterwijk

“Scheidsrechter Rick Cocu grijpt in als Jason Jones de Poolse Sebastian Olchawa choked in Beast of the East Gdynia, Polen, 14 november 2009. In de hoek trainers Roberto Flamingo en Martijn de Jong en Valentijn Overeem.”

Geldbedrag van €300,-
Foto op canvas (120x80cm, 4,5 cm dik)
Jaarabonnement RingSports
Halfjaarabonnement Panorama (26 edities)

Plaatsing van de winnende foto in de Panorama!

Tweede prijs: Chris van der Meijde

“31 augustus Paramaribo, Suriname: The Return of the Iron Lady. Tarik Mohktar treft Benito Linger met een high kick.”

Foto op canvas (90x60cm, 2 cm dik)
Halfjaarabonnement Panorama (26 edities)
RingSports t-shirt

Derde prijs: Marieke van Horssen

“Topjudoka Marvin de La Croes met een judoka die mee doet aan een G-judo wedstrijd”

Foto op canvas (70x50cm, 2 cm dik)
Halfjaarabonnement Panorama (26 edities)
RingSports t-shirt

Vierde en vijfde prijs

Halfjaarabonnement Panorama (26 edities)
RingSports t-shirt

Be Sociable, Share!

Tags: , ,

Category: Nieuws, showcases

Comments are closed.

banner ad
Get Adobe Flash player