Mixfight Press Photo 2009

| December 14, 2009 | Reply

Vorig jaar werd traditiegetrouw de Mixfight Press Photo georganiseerd (een fotowedstrijd voor vechtsportfotografen) en het was een daverend succes. Door een flink aantal vechtsportfotografen van zowel de nieuwe als de oude media, werden foto’s ingezonden. De reacties van de bezoekers van Mixfight.nl waren overweldigend en er werd dan ook massaal gereageerd. Geen wonder dat, nu het einde van het jaar nadert, de Mixfight Press Photo wederom op het programma staat.
boven: De winnende foto van 2008. Gemaakt door Bas Uterwijk

In samenwerking met Panorama, Top-Canvasfoto en RingSports wordt door de bezoekers van Mixfight.nl ook dit jaar weer bepaald welke foto tot dé vechtsportfoto van het jaar 2009 bekroond mag worden. De Mixfight Press Photo is een publieksprijs voor fotografen uit alle takken van de vechtsport. Wederom kan de winnaar rekenen op een geldbedrag van maar liefst € 300! Daarnaast zijn er ook voor de 2e en 3e plaats weer leuke prijzen te verdienen. Dit jaar is er zelfs een vierde en een vijfde prijs te winnen!!

De foto’s kunnen vanaf 12 december 2009 tot en met 31 december 2009 worden verstuurd naar Mixfightfotowedstrijd@gmail.com.

Discussies over de Mixfight Press Photo 2009 zijn te vinden in het forum van Mixfight.nl

De prijzen:

Eerste prijs
Geldbedrag van €300,-
Foto op canvas (120x80cm, 4,5 cm dik)
Jaarabonnement RingSports
Halfjaarabonnement Panorama (26 edities)
Plaatsing van de winnende foto in de Panorama!

Tweede prijs
Foto op canvas (90x60cm, 2 cm dik)
Halfjaarabonnement Panorama (26 edities)
RingSports t-shirt

Derde prijs
Foto op canvas (70x50cm, 2 cm dik)
Halfjaarabonnement Panorama (26 edities)
RingSports t-shirt

Vierde en vijfde prijs
Halfjaarabonnement Panorama (26 edities)
RingSports t-shirt

De spelregels:

 1. De foto moet in 2009 zijn geschoten door een Nederlandse fotograaf (op binnen- of buitenlandse bodem), of door een buitenlandse fotograaf op Nederlandse bodem.
 2. Foto’s moeten digitaal worden aangeleverd onder vermelding van de volgende gegevens:
  – de namen van de vechters,
  – de naam van het evenement,
  – de datum waarop het evenement plaats vond,
  – het medium waarin gepubliceerd werd,
  – de n.a.w.-gegevens van de fotograaf.
 3. De foto’s kunnen vanaf 12 december 2009 tot en met 31 december 2009 worden gestuurd naar het volgende e-mailadres: Mixfightfotowedstrijd@gmail.com.
 4. Foto’s mogen alleen op eenvoudige wijze digitaal gemanipuleerd worden (ter beoordeling van de wedstrijdleiding). Voorbeeld: blauwe plekken toevoegen op het hoofd van een vechter is uit den boze. Het contrast verhogen is echter geen probleem.
 5. De foto moet in 2009 zijn gepubliceerd; hetzij op het internet hetzij in een blad (anders is het uiteraard geen “persfoto”).
 6. De foto’s moeten worden aangeleverd in het maximale formaat van 800×550 of 550×800. Afwijkingen van dit formaat zijn toegestaan mits de afmetingen het toegestane maximum van beide zijden niet overschrijden. Voorbeeld: 550 x 550 is toegestaan, 800×800 niet.
  Wel mag de canvasgrootte met maximaal 2 pixels in de hoogte en breedte vergroot worden om een kader/lijn aan te brengen in een kleur naar eigen keuze. De foto wordt geplaatst zoals deze wordt aangeleverd, mits deze ook aan de (overige) wedstrijdvoorwaarden voldoet.
 7. Een ingezonden foto moet ook in origineel (groot) formaat worden meegezonden.
 8. De inzender gaat akkoord met publicatie van de foto’s, uiteraard voor zover dat gebeurt in het kader van deze wedstrijd. Het is dus ook mogelijk dat in verband hiermee foto’s worden geplaatst in bijv. tijdschriften of kranten. (In verband hiermee dient de foto ook in origineel formaat mee gezonden te worden.)
 9. Per deelnemer kunnen maximaal 3 foto’s worden ingestuurd.
 10. De foto’s worden zonder vermelding van de naam van de fotograaf allemaal tegelijkertijd door de wedstrijdleiding geplaatst.
 11. Het publiek heeft – nadat de foto’s door de wedstrijdleiding zijn geplaatst – tot en met 15 januari 2009 de gelegenheid te stemmen op de ingezonden foto’s in de topic waarin de foto’s zijn geplaatst. Ieder Mixfight.nl-lid kan 1 keer stemmen en 3 foto’s nomineren. De mooiste foto kent hij of zij 3 punten toe, de tweede foto 2 punten en de laatste 1 punt.
 12. De uitslag van de wedstrijd wordt bekend gemaakt, nadat alle stemmen zijn geteld en de punten zijn opgeteld. De foto die het hoogste aantal punten heeft behaald heeft de eerste plaats. Indien twee foto’s evenveel punten hebben gekregen zal de Mixfight.nl-crew de knoop doorhakken. Ditzelfde geldt voor de tweede en derde plaats.
 13. Er mogen geen stemoproepen worden geplaatst door fotograaf (of anderen) om op specifieke foto’s te stemmen. Het plaatsen van een stemoproep kan leiden tot diskwalificatie van een deelnemende foto(graaf).

Be Sociable, Share!

Tags: , , ,

Category: Fotografie, Nieuws, showcases

Leave a Reply

banner ad
Get Adobe Flash player