Olympus E-620 info & reviews

| December 1, 2009

De kleinste en lichtste D-SLR-camera ter wereld met ingebouwde beeldstabilisatie, én een draagbare creatieve studio! De nieuwe Olympus E-620 combineert de technische mogelijkheden die door professionals worden vereist met gebruiksvriendelijke functies waar hobbyisten behoefte aan hebben. En dat betekent dat elke ambitieuze fotograaf zijn of haar creativiteit nu nog beter vorm kan geven.

Ontwikkeld met het oog op creativiteit
De E‑620 stimuleert de creativiteit en haalt dan ook in iedereen een kunstenaar naar boven. Deze digitale spiegelreflexcamera beschikt over talrijke functies die de foto’s die u maakt een heel verrassend effect geven, zonder dat u een computer of speciale software nodig hebt. De effecten kunnen zelfs in real-time worden bekeken. De creatieve filters, die we al kennen van de E-30, bieden u een keuze uit zes thema’s. Met de pop-art-filter kunt u bijvoorbeeld de kleuren van uw foto’s versterken voor een speels en intens effect. Dit zorgt meteen voor een leuke, artistieke sfeer. De andere filters waar u uit kunt kiezen, zijn pinhole, soft-focus, bleke en lichte kleur, zachte toon en korrelige film. Daarnaast is het mogelijk om de Live View LCD te gebruiken om twee beelden over elkaar heen te leggen in de opname­modus, of zelfs drie opgeslagen RAW-beelden in de bewerkings­modus, zodat er fantastische kunstwerken ontstaan waarbij gebruik wordt gemaakt van een meervoudige belichting. Tot slot kunnen de gebruikers het kader van de opname precies aanpassen aan de situatie. Hiervoor kunnen ze een keuze maken uit vier verschillende beeldverhoudingen: 4:3 (standaard), 3:2 (35-mm equivalent), 6:6 (mediumformaat) en 16:9 (bioscoopformaat).

De fraaie behuizing van de E‑620 is net zo’n goed voorbeeld van creativiteit als de geavanceerde technologie waarvan deze camera gebruikmaakt. U bent altijd verzekerd van een geweldig resultaat, ongeacht de omstandig­heden waaronder u fotografeert en de afstand tot het voorwerp. De ingebouwde beeldstabilisatie zorgt voor een compensatie van onbedoelde camerabewegingen van maximaal vier EV-stappen. Dit zorgt voor extra stabiliteit en maakt dat u minder snel een statief hoeft te gebruiken. De camera beschikt verder over een draai- en kantelbare HyperCrystal III LCD van 6,9 cm met een kijkhoek van 176° voor opnamen vanuit vrijwel elk perspectief. Zo kunt u een veld madeliefjes bijvoorbeeld fotograferen vanuit het perspectief van een bij! De Live View-functie werkt uitstekend samen met het contrast AF*-systeem en geeft u de mogelijkheid om uw opnamen te beoordelen nog voordat u ze daadwerkelijk hebt gemaakt: het resultaat komt namelijk precies overeen met het beeld op de LCD. Doordat u drie draadloze flitsergroepen kunt instellen die u vanaf de camera kunt bedienen, bent u altijd verzekerd van perfecte lichtomstandigheden. Deze functie heeft Olympus voor het eerst toegepast bij de E-3. Verder is de losse HLD-5 handgreep een ideaal hulpmiddel wanneer u foto’s wilt maken in verticale positie. Bovendien zorgt de extra batterijcapaciteit van deze handgreep ervoor dat u de camera nog langer achtereen kunt gebruiken. Al deze indrukwekkende functies staan samen garant voor vrijwel onbeperkte fotografische mogelijkheden.

Van alle gemakken voorzien
Een camera die de creativiteit stimuleert, moet natuurlijk ook functioneel zijn. En de E‑620 stelt ook op dat punt niet teleur. Eén van de meest opmerkelijke functies is het nieuwe 7-punts dubbele AF-systeem, dat werkt met zeven meetpunten waarvan vijf kruispunten. Olympus heeft deze autofocustechnologie ontwikkeld voor de professionele E-3, na een grondige analyse van duizenden foto’s en uitvoerige gesprekken met een aantal professionele fotografen. Het systeem is nu speciaal aangepast voor de amateurfotograaf: de vijf kruispunten maken gebruik van horizontale en verticale sensorlijnen en geven zo informatie op basis waarvan de ideale scherpstelpunten voor elke opnamen kunnen worden bepaald. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een haarscherp resultaat. Verder is het AF-systeem zo ontwikkeld dat het uitstekend samenwerkt met SWD-objectieven (Supersonic Wave Drive). Onscherpe opnamen behoren met de E‑620 voorgoed tot het verleden.

Behalve over een geweldig AF-systeem, beschikt de E‑620 ook over een high-speed Live MOS-sensor met 12,3 Megapixels en een uiterst geavanceerde TruePic III+ beeldprocessor. Dit betekent dat elke foto er geweldig uitziet, zelf bij een opnamesnelheid van 4 fps. Indien de gebruikers bij de kaderbepaling liever niet met de LCD werken, kunnen ze gebruikmaken van de zoeker. Deze biedt een vergroting van 0,96x en een beeldveld van 95%. Tot slot zorgt de automatische witbalans voor een uitstekende reproductie vanlevendige en natuurgetrouwe kleuren.

Uiterst compact en zeer gebruiksvriendelijk
Eén van de voordelen van de Four Thirds-technologie is keurig geïntegreerd in de E‑620: deze camera is namelijk zo compact en licht dat u hem overal mee naartoe kunt nemen. En dankzij het ontwerp, dat ergonomisch goed doordacht is, ligt dit model lekker in de hand. De E‑620 is tevens uitgerust met de exclusieve Supersonic Wave-filter van Olympus, het meest effectieve antistofsysteem van dit moment. En verder lichten de knoppen van de camera automatisch op bij donkere omstandigheden wat ideaal is als u bijvoorbeeld veel ‘s avonds fotografeert.

De Olympus E‑620 kan worden gebruikt met vrijwel alle E‑System-accessoires, zoals 33 objectieven en diverse flitsersystemen. Nieuwe robuuste Olympus flitserbeugels, zoals de FL-BK04, zorgen bovendien voor een maximale flexibiliteit en uitstekende belichting in situaties waar het gebruik van een flitser raadzaam is. Met de handige FL-BKM03 flitserbeugel kunt u zelfs gebruikmaken van twee flitsers. Deze beugel is behalve voor alle standaardflitsers ook geschikt voor de STF-22 twinflitserset. Wie graag onder water fotografeert, kan zijn voordeel doen met het nieuwe PT-E06 onderwaterhuis dat de E‑620 beschermt tot op een diepte van 40 meter.

Olympus heeft al haar technische knowhow verwerkt in de E‑620, en deze camera biedt dan ook alles wat creatieve fotografen van een digitale SLR verwachten. Dit innovatieve model beschikt over geweldige E‑System-functies, zoals de Supersonic Wave-filter en Live View, en tal van artistieke mogelijkheden, waaronder de creatieve filters. De E‑620 zal naar verwachting verkrijgbaar zijn vanaf eind april 2009.

De Olympus E‑620 digitale SLR – belangrijkste kenmerken:

Creativiteit

 • Creatieve filters, meervoudige belichting, draadloze flitsercontrole, meerdere beeldverhoudingen
 • Comfortabele Live View-functie dankzij high-speed contrast-AF
 • Draai- en kantelbare HyperCrystal III LCD van 6,9 cm
 • Live MOS-sensor met 12,3 Megapixels
  Functionaliteit
 • Ingebouwde beeldstabilisator maakt een verbetering mogelijk van max. 4 EV-stappen
 • 7-punts dubbel AF-systeem (5 kruispunten)
 • Optische zoeker met een beeldweergave van 95% en een vergroting van ca. 0,96x
  Draagbaarheid
 • Kleine en lichtgewicht behuizing
  Extra functies van de Olympus E‑620:
 • Meervoudige belichtingsfunctie waarbij op de LCD het huidige beeld wordt weergegeven over de laatst gemaakte opname
 • De automatische aanpassing voorkomt overbelichting en donkere schaduwen
 • Gezichtsherkenning en schaduwaanpassingstechnologie
 • Automatische controle van de witbalans
 • De Perfect Shot Preview maakt een vergelijking mogelijk van het effect van aanpassingen van verschillende instellingen voordat de opname daadwerkelijk wordt gemaakt
 • Betrouwbaar antistofsysteem met Supersonic Wave-filter
 • Ingebouwde flitser (RG12) met een bedieningsfunctie voor een draadloze flitsersynchronisatie
 • Draadloze flitsercontrole in max. 3 groepen (er is een apart persbericht verschenen over de FL-50R en FL-36R flitserunits)
 • Veelzijdige bracketingfuncties voor ISO, witbalans, belichting en flitser
 • Gebaseerd op de Four Thirds-standaard
 • Verlichte knoppen
 • Eenvoudige bediening dankzij een ergonomisch ontwerp van de behuizing, functieknoppen en gebruikersinterface
 • AE/AF-vergrendelingsfunctie voor individuele aanpassing
 • ISO 100-3200 biedt een breed bereik
 • Hi-speed USB 2.0-interface
 • High-speed gegevensverwerking en compressie zonder kwaliteitsverlies
 • Gelijktijdige opslag als RAW- en JPEG-bestand
 • 23 opnamefuncties (5 belichtingsfuncties, 5 creatieve functies, 13 scèneprogramma’s)
 • Groot dynamisch bereik in sterk belichte delen
 • Dubbele geheugenslots voor CompactFlash-kaarten en xD-Picture Cards (incl. ondersteuning voor UDMA high-speed CF-kaarten en Microdrive)
  De Olympus E‑620 is verkrijgbaar in de volgende configuraties:
  Olympus E‑620 lenskit
  (E‑620 camera met het ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1:3,5-5,6 objectief)
  Olympus E‑620 ‘double zoom’- kit
  (E‑620 camera met de ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1:3,5-5,6 en ZUIKO DIGITAL ED 40-150 mm 1:4,0-5,6 objectieven)
  Olympus E‑620 pancake-kit
  (E‑620 camera met het ZUIKO DIGITAL ED 25 mm 1:2,8 pancake-objectief)

 • Bron: olympus.nl

  Reviews

  DPreview

  DSLR

  DCresource

  Digital camera review

  Let’s go digital

  Camera2go

 • Be Sociable, Share!

  Tags: ,

  Category: Hardware, Reviews

  Comments are closed.

  banner ad
  Get Adobe Flash player