Pentax K-x review & info

| January 5, 2010 | Reply

Extra klein, extra cool, extra kleuren, extra gemakkelijk, extra veel instellingen en extra duurzaam. Dat is wat Pentax te zeggen heeft over deze digitale spiegelreflex camera.

Maakt Pentax waar wat ze zeggen? Of is dit gewoon de zoveelste DSLR op de markt?


Laten we eerst eens kijken naar de basis features zoals die vermeld staan op de Pentax website.

  • 12 megapixels sensor
  • HD-Videofunctie
  • Live View
  • Bijzonder kleine en compacte camera
  • Shake Reduction voor alle objectieven in camera geïntegreerd.
  • Verbeterde doortekening in donkere en lichte partijen door D-omvangsinstelling

x-tra klein en dus x-tra cool

Momenten vastleggen en later aan vrienden tonen of herbeleven, dat wil toch iedereen. Jammer genoeg leveren de hiervoor gebruikte toestellen foto’s van slechte kwaliteit of bieden ze weinig instelmogelijkheden. Een gsm met camera is wel heel compact, maar de beeldkwaliteit is niet voldoende. Een compacte camera levert al betere foto’s, maar beperkt toch de creativiteit van de fotograaf.

Beide toestellen zijn erg klein, zodat u ze overal kunt meenemen. Een beetje groter, maar toch klein genoeg zodat u hem altijd bij de hand kan hebben, is de PENTAXK-x. Aan u de keuze of u wilt vertrouwen op de verschillende automatische modes of liever uw eigen gang wilt gaan. De PENTAX K-x is uw trouwe partner, altijd en overal.

In x-tra veel kleuren beschikbaar en dusx-tra cool

Als u uw camera altijd bij de hand wil hebben, moet hij er ook goed uitzien.

De PENTAX K-x is beschikbaar in vier x-clusieve kleuren. Iedereen vindt wel zijn lievelingskleur. De klassieke zwarte behuizing met zwarte lens is er voor al wie vindt dat een camera er moet uitzien als een camera. Al bij het vorige model deed de witte behuizing heel wat stof opwaaien. Ook de behuizing van de PENTAX K-x is opnieuw met een witte lens verkrijgbaar. Volledig nieuw is de marineblauwe behuizing. Deze behuizing is verkrijgbaar met een zwarte lens en zal ongetwijfeld bij velen geliefd zijn. De rode behuizing met rode lens zal zeker en vast veel aandacht trekken.

Dankzij deze kleurenmix kan iedereen zijn eigen kleur vinden en zijn eigenheid tonen.

x-tra gemakkelijke bediening

Een groot voordeel van de PENTAX K-x is het volgende: alles functioneert automatisch met een druk op de knop, precies zoals u het gewoon bent met uw compacte camera. De meest uiteenlopende beeldprogramma�s die motieven automatisch kunnen herkennen en het geschikte programma instellen, zorgen voor een uiterst gemakkelijke bediening.

x-tra veel instellingen

Automatische modes zijn allemaal goed en wel, maar voor die ene speciale en individuele foto is er toch dat beetje x-tra nodig. En dat biedt de PENTAX K-x. Van Live View en videofunctie tot een groot aantal filterfuncties: deze camera laat geen enkele wens onvervuld.

Een bijzonder x-traatje is de Shake Reduction. Bewegingsonscherpte wordt door de opto-elektromagnetische 3D-sensor uitstekend gecompenseerd. En het beste is: deze functie werkt in combinatie met alle PENTAX-compatibele lenzen en niet enkel met een beperkt aantal dure lenzen.

x-tra v veel beeldbewerking met de camera

Fotografen stellen de meest uiteenlopende eisen. De reportagefotograaf wil alle beelden precies vastleggen zoals hij ze ziet. Dit lukt hem het best als hij foto’s in RAW-formaat neemt. Dan kan hij later nog de witbalans of de gevoeligheid corrigeren. Bij de K-x kan dit onmiddellijk met de camera in plaats van achteraf op de computer. Als u de beelden liever op de computer bewerkt, biedt de camera het RAW-formaat ook als universeel DNG-formaat.

Een andere fotograaf x-perimenteert graag en maakt liever beelden met net dat beetje meer.

Met de PENTAX K-x heeft hij alle mogelijkheden. Van kleurenfilter tot fisheyefilter, softfocuslens of sterfilter tot verloopfilters: deze camera biedt een creatieve toolbox die tot nog toe enkel bestond met een groot aantal filters voor verschillende lenzen.

E Een speciale functie is de Cross (x)-ontwikkeling (films worden opzettelijk fout ontwikkeld voor een verhoging van het contrast en levendiger kleuren). Vandaag wordt deze functie via ingewikkelde beeldbewerking op de computer gesimuleerd. Of � in de K-x als speciale functie gebruikt.

x-tra duurzaam

Omdat u hem altijd bij de hand heeft, moet een camera als de PENTAX K-x ook heel duurzaam zijn. De behuizing uit polycarbonaat en het chassis uit roestvrij staal bieden de nodige duurzaamheid, zodat u de camera niet thuis hoeft te laten om hem te ontzien.

Ook de sluiter met zijn maximale sluitertijd van 1/6000 sec. is x-tra duurzaam. U kunt er minstens 100.000 opnames mee maken.

x-tra veel x-tra’s

We hebben al veel x-tra’s vermeld – alle x-tra’s opnoemen zou ons te ver leiden. Maar de snelheid van de camera is zeker het vermelden waard. Met 4,7 beelden/sec. is de camera snel genoeg zodat geen enkel beeld u nog kan ontgaan. Deze snelheid wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe PRIME II-processor die ook de ingewikkelde berekeningen, bv. bij de HDR-automatische modus mogelijk maakt.

De x-tra hoge gevoeligheid van ISO 100 tot ISO 12800 verlegt opnieuw de grenzen.

En ook het x-tra lage stroomverbruik is baanbrekend. Een set gewone lithiumbatterijen, bv. van Energizer, gaat tot 1800 opnames mee. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over accu’s die meestal leeg zijn als u ze het meest nodig heeft.

Gebruik dus niet langer zomaar een fototoestel, maar bekijk de PENTAX –K-x eens van dichterbij.

Technische specificaties

Bekijk de technische specificaties van de Pentax K-x

Reviews & recensies van de Pentax K-x

Op de volgende websites vindt u reviews en recensies over de Pentax K-x digitale spiegelreflexcamera. Indien u nog een goede review heeft die niet in deze lijst staat dan kunt u mij dat laten weten.

DPreview

ePHOTOzine

Digital Camera Review

Photography blog

Techradar

Let’s go digital

Radiant Lite

Digital Camera Tracker

What digital camera

Be Sociable, Share!

Tags: ,

Category: Hardware, Nieuws, Reviews

Leave a Reply

banner ad
Get Adobe Flash player