[Review] Foto op Plexiglas bij Gallery Color

| November 2, 2014 | Reply

In deze tijd van digitale fotografie en allerlei smartapparaten met beeldschermen zou je bijna vergeten dat je foto’s ook op een andere manier dan via een scherm kunt bekijken. Tot nog ver in de jaren negentig werden foto’s meestal gewoon afgedrukt op fotopapier, en ingelijst in een kant en klaar lijstje. In de jaren negentig kwam het afdrukken op canvas, dat al snel razend populair werd. Tegenwoordig zijn er veel manieren om je foto af te laten drukken, zoals op alu dibond, op forex plaat, als poster die tegen weer en wind kan voor in de tuin, en zelfs op hout en bamboe.

Een variant op afdrukken op alu dibond is afdrukken op Plexiglas. De foto wordt dan eerst afgedrukt op fotopapier, dan verlijmd achter Plexiglas en daarna op een alu dibond plaat geplakt. Dat heeft als groot voordeel dat de foto achter een beschermende laag van acrylglas zit, die niet alleen beschermt tegen krassen, maar door een coating ook tegen schadelijk UV-licht dat de kleuren kan vervagen.

Deze mooie afdrukmethode hebben wij voor u getest. Foto’s op Plexiglas worden op meerdere websites aangeboden, maar wij hebben gekozen voor het bedrijf Gallery Color, die zich al meteen onderscheiden met een strakke en duidelijke website. Het bestelproces is al even snel en eenvoudig als de eerste indruk van de website al deed hopen. Wat opvalt zijn de vele opties in formaten en verhoudingen. Ook is het mogelijk om een kleurenfoto als zwartwit te laten afdrukken. Dat kan natuurlijk handig zijn, maar persoonlijk zou ik de zwartwitconversie toch liever in eigen hand houden en dit meteen in Photoshop of Lightroom doen.

Eindproduct (30x45 cm)
De foto in zijn geheel (30×45 cm)

Gallery Color biedt als materiaal Fuji fotopapier, verlijmd achter anti-reflex of glanzend Plexiglas. Zelf zou ik altijd voor anti-reflex kiezen. Het voorkomt spiegelingen niet helemaal als de lichtinval heel fel is, maar maakt de spiegeling wel veel diffuser.

Na het maken van de hierboven beschreven keuzes is het bestelproces klaar en volgen in de dagen daarna steeds mailtjes die je exact op de hoogte houden van de status van je bestelling. Dit is natuurlijk altijd fijn, maar komt vooral van pas als de bestelling wat langer op zich laat wachten. Met de dagen waarop besteld en bezorgd is niet meegeteld, was de levertijd zeven werkdagen. Op zich niet zo’n probleem, je kunt er rekening mee houden en het wordt ook in een van de eerste mails vermeld.

Randen
De randen en hoeken zijn netjes afgewerkt

Het pakket wordt stevig ingepakt bezorgd. De kwaliteit van het eindproduct is hoog. De foto zelf ziet er zeker zo goed uit als je mag verwachten, wat deels ook te maken heeft met de goeie kwaliteit fotopapier die gebruikt wordt. Het anti reflex Plexiglas doet zijn werk goed. Bij bepaalde lichtinval zijn er nog wel wat spiegelingen, maar deze zijn vrij zacht en niet hinderlijk. De randen van het Plexiglas zijn ook mooi glad afgewerkt. Op de achterkant van de foto is een handig en stevig ophangsysteem bevestigd, dat in zijn eenvoud veel flexibiliteit biedt.

Achterkant
De achterkant met handig ophangsysteem

Al met al een mooi product dat zijn geld zeker waard is. Door de gebruikte materialen zal de foto ook zeker vele jaren zijn kwaliteit blijven behouden.
Is je interesse gewekt en ga je een foto op Plexiglas bestellen? Met de volgende actiecode krijg je 15% korting: FOTOTEST15

Pluspunten:
– Mogelijkheden in formaat en verhouding
– Anti-reflex Plexiglas
– Fuji fotopapier van topkwaliteit
– Prettige website en bestelprocedure
– Stevig ophangsysteem

Minpunt:
– Levertijd aan de lange kant

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , , ,

Category: Afdrukcentrales, Reviews

Leave a Reply

banner ad
Get Adobe Flash player