Studio Keistad lanceert Cook & Foodshoots naar Marrakech

| June 7, 2011

Culinaire fotografiereizen naar betoverend Marokko

Amsterdam, 6 juni 2011

Culinair fotografe Erika Ottens heeft een passie voor koken, reizen én   fotografie. Met haar bedrijf Studio Keistad in Amersfoort organiseert zij al enkele jaren workshops op het gebied van culinaire styling en fotografie. Na het grote succes van deze workshops komt Studio Keistad nu met iets nieuws: Cook & Foodshoots, oftewel culinaire fotografiereizen naar Marrakech.

Fotogeniek Marokko

Nu de aanschaf van een digitale spiegelreflex camera zo toegankelijk is geworden, zijn steeds meer mensen bezig met allerlei vormen van fotografie. Erika Ottens, die al jaren aan de weg timmert als culinair fotografe, zag een gat in de markt toen haar steeds vaker werd gevraagd naar deze specifieke vorm van fotograferen. Zij besloot zich te specialiseren in het geven van workshops op het gebied van culinaire fotografie met haar bedrijf Studio Keistad in Amersfoort. Vanaf dit najaar gaat ze de grens over en start zij met culinaire fotografiereizen naar het fotogenieke Marokko: Cook & Foodshoots. Tijdens het 8-daagse  arrangement staan koken, proeven, fotograferen en vooral beleven van de Arabische keuken centraal.

Betoverend mooi

Erika kwam op het idee voor de Cook & Foodshoots  tijdens een reis naar Marokko, waarbij ze werd betoverd door de kleurrijke markten van Marrakech en de geurige gerechten die haar daar werden voorgeschoteld. Ze nam contact op met een gerenommeerde Marokkaanse kookschool en niet lang daarna was het programma rond. ,,Tijdens de Cook & Foodshoots leer je de Marokkaanse keuken kennen door te koken en te fotograferen bij een bekende kookschool”, aldus Erika.

,,Verder gaan we een reportage maken in kruidenwinkels, in traditionele bakkerijen en op markten. Allemaal dankbare objecten voor prachtige sfeerbeelden. Ook een culinaire wandeling door de souk staat op het programma. De reis wordt begeleid door een team van professionals en is geschikt voor iedereen die van koken, reizen en fotograferen houdt.”

Een kijkje in de keuken

Ook het goede doel wordt niet vergeten. Tijdens de reis brengen de groepen een bezoek aan een Marokkaanse familie en steunen hiermee het gezin waar gezamenlijk wordt gekookt, maar ook ongeschoolde Marokkaanse vrouwen. Het project “Een kijkje in de keuken bij..”  voorziet direct in de scholing van de Marokkaanse vrouw op het gebied van het Arabische schrift.

Het arrangement

De Cook & Foodshoots reizen vertrekken vanaf oktober 2011. De groepen zullen bestaan uit 8-10 personen. Men overnacht in een charmante en sfeervolle riad. 8 daags arrangement vanaf €1.095 (exclusief vlucht)

Be Sociable, Share!

Tags: , , , ,

Category: Fotografie, Nieuws

Comments are closed.

banner ad
Get Adobe Flash player