Zelf panoramafoto’s maken! Software en tutorials

| December 3, 2009

Panoramafoto’s zijn foto’s die gekenmerkt worden door de nogal uitzonderlijke beeldverhouding. De foto laat relatief veel beeld in de breedte zien en minder in de hoogte. Dat zulke foto’s zich perfect lenen voor het vastleggen van adembenemende vergezichten en landschappen benodigd dan ook geen verdere uitleg.

Panoramafoto’s zelf maken gaat vandaag de dag relatief eenvoudig met behulp van zgn. stitching software. Dit is software die meerdere foto’s als het waar automatisch aan elkaar naait waardoor er een nieuw en groter beeld ontstaat. Wat rest is slechts het maken van een mooie uitsnede. Voorwaarde voor het maken van een panoramafoto is dat de foto’s raakpunten met elkaar hebben.

In dit artikel een handige opsomming van gratis te downloaden software en enkele tutorials waarmee ook u de mooiste panoramafoto’s kunt maken.

Klik op onderstaande foto voor een groter beeld.

pano3

Gratis software om panoramafoto’s mee te maken

Irfanview

Panoweaver Professional for Windows 6.00

Photo Mosaic 1.0

FxFoto 3.2

Autostitch

Microsoft Image Composite Editor

TIP

Neem eens een kijkje op de (engelstalige) website van Panoguide. Deze website staat helemaal in het teken van panoramafoto’s. Ook vind je hier een behoorlijke lijst met recensies van panorama software.

Tutorials

Panoramafoto maken met Irfanview

Panoramafoto maken met Irfanview II

Panoramafoto maken met Microsoft Image Composite Editor

Photo’s by Hamed Saber

Be Sociable, Share!

Tags: , , , , , ,

Category: Fotografie, Software, Tutorials

Comments are closed.

banner ad
Get Adobe Flash player